De aankoop van uw huis in 10 stappen

 

Schermafdruk 2016-06-15 18.31.22

 

De aankoop van uw huis in 10 stappen

Schermafdruk 2016-06-15 18.29.55

U bent van plan om een huis te kopen. Een belangrijke stap in uw leven. Daar komt nogal wat bij kijken. Deze stappengids geeft u in 10 stappen inzicht in wat u allemaal kunt verwachten als u een huis koopt en een hypotheek afsluit. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u zich goed voorbereiden.

Oriënterend gesprek met een adviseur

Voordat u op huizenjacht gaat en een bod uitbrengt, is het belangrijk om te weten hoeveel u kunt besteden. In een oriënterend gesprek berekent u samen met een nancieel adviseur hoeveel u ongeveer kunt lenen. HYP.NL hypotheken werkt samen met een netwerk van onafhankelijk adviseurs door het hele land.

In het eerste gesprek legt de adviseur uit wat hij voor u doet en voor welke prijs. De adviseur bekijkt hoeveel u ongeveer kunt lenen om een huis te financieren en wat past binnen uw financiële mogelijkheden. En hij geeft u informatie over verschillende hypotheekvormen.

 

Houd rekening met extra kosten

Houd er rekening mee dat bij de aankoop van een woning meer kosten komen kijken dan alleen de prijs van de nieuwe woning. Extra kosten waarmee u rekening kunt houden bij de koop van een woning zijn:

  • kosten van uw eventuele aankoopmakelaar;
  • overdrachtsbelasting (alleen bij een bestaande woning);
  • notariskosten;
  • advieskosten bij het afsluiten van uw hypotheek; Wist u dat HYP.NL Hypotheken tot de goedkoopste dienstverleners behoort ?
  • NHG-kosten als u de woning met Nationale Hypotheek Garantie financiert;
  • eventuele andere kosten zoals voor een bouwkundig rapport of een taxatierapport.

    Deze bijkomende kosten zijn samen gemiddeld zo’n 6% van de aankoopprijs van het huis. Houd ook rekening met extra kosten voor een eventuele verbouwing en achterstallig onderhoud.

 Schermafdruk 2016-06-15 18.40.17

Wat doet u zelf?

Als u een afspraak met de adviseur maakt, hoort u precies welke documenten u moet meenemen. Meestal zijn dat:

Kopie van een geldig legitimatiebewijs van elke aanvrager.

Recente salarisstroken van elke aanvrager. Bent u zelfstandig ondernemer? Neem dan uw aangiften inkomstenbelasting van de afgelopen drie jaar mee.
Gegevens over uw huidige hypotheek, als u er een heeft.

Gegevens over spaargeld, beleggingen, polissen, pensioenen en lopende leningen.

 

Wat doet de adviseur?

Hij geeft u een dienstverleningsdocument, waarin hij uitlegt welke werkzaamheden hij voor u doet en welke kosten hij daarvoor in rekening brengt. Het dienstverleningsdocument staat bij HYP.NL Hypotheken ook altijd onder “Contact”.

Weten wat uw mogelijkheden zijn ? Bel 0182 764 467 of mail ons via info@hyp.nl !

Schermafdruk 2016-06-15 18.39.08