Besparen op uw hypotheek: oversluiten?

Duitse Hypotheek / Duitsland Hypotheek

Het oversluiten van uw hypotheek is niet altijd lonend. Maar het kan zeker geen kwaad om de mogelijkheden te bekijken. Zeker bij hypotheken met een flink hogere rente, kan het oversluiten van uw hypotheek namelijk wel lonend zijn.

Actuele rentestand historisch laag

De rentestanden zijn momenteel erg laag. Een rentepercentage van 2,8% bij een rentevaste periode van 10 jaar is vaak goed haalbaar. Afhankelijk van het huidige rentepercentage van uw hypotheek en de omvang van de hypotheek, kan het erg interessant zijn om uw hypotheek over te sluiten.

Oversluitboete meefinancieren?

Bij het oversluiten van een hypotheek brengt de bestaande hypotheekverstrekker vaak een oversluitboete in rekening. Zeker wanneer het huidige rentepercentage een stuk hoger is dan de actuele hypotheekrente. Deze oversluitboete compenseert de gemiste inkomsten van de bank. Deze oversluitboete is overigens fiscaal aftrekbaar. In sommige gevallen is het mogelijk om de boete mee te financieren in de nieuwe hypotheek. Een belangrijk detail: de rente over de boete is niet aftrekbaar. De hoogte van de oversluitboete is o.a. afhankelijk van de resterende tijd tot het einde van de rentevaste periode.

Netto hypotheeklasten

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om wat er ‘onder de streep’ overblijft. Dat is afhankelijk van verschillende factoren. De hoogte van de hypotheek, het rentepercentage en de oversluitboete spelen hierin een rol.

Bereken of oversluiten voor u interessant is

We gaan graag met u in gesprek om te zien of oversluiten voor interessant is. We zetten uw huidige situatie daarbij af tegen de huidige situatie en actuele, haalbare rentestanden.
Wilt u weten of u maandelijks enkele honderden Euro’s kunt besparen?

Neem contact op &raquo

We informeren u graag vrijblijvend. Daarom neemt HYP de kosten voor het eerste gesprek voor haar rekening!