Huizenmarkt in Gouda laat lichte groei zien

Het gaat beter met de huizenmarkt. Ook wanneer we specifiek naar de huizenmarkt in Gouda kijken zijn er tekenen van herstel zichtbaar. Dat blijkt uit recente cijfers van de NVM over het derde kwartaal van 2014.

Meer huizen verkocht in Gouda

In Gouda zijn het afgelopen kwartaal meer huizen verkocht. Vooral het aantal vrijstaande huizen wat van eigenaar wisselde nam behoorlijk toe. In totaal werden er door NVM makelaars bijna 700 woningen verkocht. Een stijging van 3,1% ten opzichte van het vorige kwartaal en een stijging van ruim 17% wanneer dit aantal wordt afgezet tegen de 3e kwartaalcijfers van 2013.

Huizenprijzen Gouda stijgen ligt

Niet alleen de verkoopaantallen laten een stijging zien, ook de transactieprijzen vertonen een lichte stijging. Dit cijfer is natuurlijk deels afhankelijk van het soort huis wat wordt verkocht. Het feit dat vooral hoekwoningen en vrijstaande huizen het goed doen in de groeicijfers zal hier zeker invloed op hebben.
Toch is het goed om te zien dat de transactieprijzen eindelijk weer voorzichtige groei vertonen. In het 2e kwartaal van dit jaar was dit voor het eerst zichtbaar na een lange periode van daling.

Woningen Gouda sneller verkocht

Het aantal dagen dat een woning in de regio Gouda te koop stond is het afgelopen kwartaal gedaald. Althans, gemiddeld genomen. Tussenwoningen stonden gemiddeld 100 dagen te koop (ten opzichte van 129 dagen in het vorige kwartaal). Wie zijn appartement wil verkopen heeft gemiddeld gezien wat meer tijd nodig, namelijk 139 dagen. In het vorige kwartaal stonden appartementen echter bijna 160 dagen te koop.
Hoekwoningen worden overigens minder snel verkocht. De gemiddelde verkooptijd steeds van 111 naar 159 dagen.

Verhuizen begint met goed advies

Wanneer u gaat verhuizen, veranderen er zaken in uw financiële situatie. Denk aan uw hypotheek, maar vergeet vooral ook niet de verzekeringen die hiermee in verband staan.
HYP helpt u graag om een goed overzicht te krijgen van wat er allemaal verandert in die situatie. Dat doen we met een persoonlijk financieel plan. Zo weet u precies wat er verandert en wat uw mogelijkheden zijn – en dat zorgt voor financiële rust.
Wilt u meer weten? Neem dan contact op voor een afspraak! De eerste afspraak kost u helemaal niet; HYP neemt deze kosten voor haar rekening.
Neem contact op!