Stap 3: Een bod uitbrengen en koopcontract tekenen

 

Schermafdruk 2016-06-15 18.31.22 Schermafdruk 2016-07-19 15.57.25

 

 

Heeft u interesse in een woning, dan kunt u – nu u weet hoeveel u ongeveer maximaal kunt lenen – een bod uitbrengen. Wilt u liever niet zelf onderhandelen en heeft u nog geen aankoopmakelaar? Overweeg dan om HYP.NL in te schakelen of een aankoopmakelaar. Hij helpt u bij het uitbrengen van een bod en het onderhandelen.

 

Het koopcontract tekenen

In uw zoektocht kunt u bijvoorbeeld kijken op funda.nl, maar u kunt de zoekopdracht ook aan een aankoopmakelaar geven. Hij gaat dan op zoek naar een huis dat voldoet aan uw wensen.

Zodra u en de verkoper het eens zijn, stelt de verkoper een koopcontract op. U en de verkoper ondertekenen het koopcontract. Als aan alle voorwaarden uit het koopcontract is voldaan, is de koop de nitief. Na ondertekening van het koopcontract heeft u volgens de wet drie dagen bedenktijd. Tijdens deze bedenktijd mag u alsnog afzien van de koop.

Schermafdruk 2016-06-15 18.40.17

 

Denk goed na over voorwaarden

In het koopcontract kan een aantal voorwaarden staan, zoals het zogenaamde voorbehoud van nanciering. Deze voorwaarde houdt in dat u niet verplicht bent het huis te kopen als uw hypotheekaanvraag bij twee of meer banken is afgewezen. Bedenk goed welke voorwaarden belangrijk zijn om op te nemen in het koopcontract. Uw adviseur of makelaar kan met u meedenken.

Weten wat uw mogelijkheden zijn ? Bel 0182 764 467 of mail ons via info@hyp.nl !