Soms kan het oversluiten van uw hypotheek aantrekkelijk zijn. Zeker wanneer uw rentevaste periode afloopt, is het verstandig om te kijken of oversluiten zinvol is. Dit zijn doorgaans momenten waarop u namelijk boetevrij uw hypotheek kunt oversluiten!

Wanneer loont het oversluiten van uw hypotheek?

Het is goed om te weten dat een hypotheek met de laagste rente niet per definitie de beste hypotheekoplossing hoeft te zijn. Met name bij hypotheken met een (bank)spaar deel, betekent een lager rentepercentage ook dat u minder rente ontvangt op uw spaartegoed. En dat heeft weer invloed op uw eindspaardoel.
Het is dus verstandig om u hierover goed te laten adviseren.

Boete op het oversluiten van uw hypotheek

Wanneer u nog niet aan het einde van uw rentevaste periode bent, krijgt u te maken met andere spelregels. Geldverstrekkers kunnen een boete berekenen wanneer u uw hypotheek vervroegd aflost. De hoogte van de boete die u bij het oversluiten van uw hypotheek betaalt is afhankelijk van verschillende redenen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het verschil tussen de huidige rente en de rente die op uw hypotheek van toepassing is.

Uw hypotheek oversluiten?

Bent u benieuwd of het voor u zinvol is om uw hypotheek over te sluiten? Laat u dan deskundig adviseren. Niet alleen geeft dat u financiële rust, maar ook kunt u zo vervelende verrassingen voorkomen.
HYP helpt u graag bij dit proces. Niet alleen kijken we naar uw huidige hypotheek en de alternatieven die er verkrijgbaar zijn, ook nemen we uw huidige leefsituatie onder de loep.
We informeren u graag over:

  • Of het oversluiten van uw hypotheek rendabel is
  • Wat er allemaal komt kijken bij het oversluiten van uw hypotheek
  • Wat uw maandelijkse kosten zijn na het oversluiten van uw hypotheek
  • Of uw aan uw hypotheek gekoppelde verzekeringen nog passen bij uw situatie
  • Of het voordelig is om de verzekeringen ook over te sluiten of juist niet

Door zowel uw huidige situatie als de situatie na het oversluiten van uw hypotheek in kaart te brengen, kan op basis hiervan een goede, gedegen beslissing gemaakt worden. U weet dan niet alleen of het oversluiten van uw hypotheek rendabel is, maar ook of er nog meer voordelen te behalen zijn.

Maak kennis met Ed Dokman!

Als uw persoonlijke hypotheekadviseur, bekijk ik graag uw situatie. Dat doe ik vanuit ruim 15 jaar ervaring op het gebied van onafhankelijk financieel advies. Keuzes voor wat betreft uw hypotheek hebben een behoorlijke (financiële) impact. Daarom is het belangrijk om eerst persoonlijk kennis te maken. Ook kunnen we bij het kennismaken vast kijken naar uw situatie en wat de beste aanpak is voor wat betreft het advies. Zo heeft u voordat u besluit met HYP in zee te gaan een beeld van uw adviseur en duidelijkheid over de kosten. Dat werkt wel zo prettig.
Omdat dit zo belangrijk is, is dat eerste kennismakingsgesprek voor u helemaal gratis.

Neem contact op en maak een afspraak!