Oriëntatiefase

Het is altijd goed om zelf enige basiskennis op te doen over bijvoorbeeld hypotheekvormen. Zo krijgt u niet alleen een goed beeld van verschillende hypotheekadviseurs, maar ook van de tarieven die worden gerekend voor advies en bemiddeling. TIP! Vraag bij HYP vast een vrijblijvende globale hypotheekberekening op, dan heeft u een globaal beeld van wat u kunt lenen. Dat doen we graag kosteloos voor u!

Stuur mij een berekening

Gratis kennismaking

Wanneer u interesse hebt in de diensten van HYP, maken we eerst kennis. Zo krijgen we een globaal beeld van uw woonwensen, financiële situatie en bepalen welk adviespakket het beste bij u past. Zo weet u al vooraf duidelijk wat de kosten zijn en wat u daarvoor krijgt. Duidelijk, persoonlijk en transparant. En u weet bovendien aan wie u gaat helpen bij waarschijnlijk de grootste aanschaf uit uw leven. Om zoveel mogelijk drempels weg te nemen, neemt HYP de kosten voor dit kennismakingsgesprek voor haar rekening. Dit kost u dus niets.

Maak een afspraak

Vind uw droomhuis

Wanneer u globaal weet wat uw mogelijkheden zijn, bent u er klaar voor om op zoek te gaan naar uw droomhuis. U kent globaal de mogelijkheden en de grenzen voor wat betreft de hypotheek. Ondertussen verzamelen we vast de nodige gegevens om te zorgen dat u zo snel mogelijk naar de notaris kunt wanneer u uw droomhuis hebt gevonden! Omdat HYP de lokale markt goed kent, kunt u in veel gevallen op basis van uw woonwensen ook praktische tips krijgen. Tips die het vinden van uw nieuwe woning makkelijker maken.

Aankoopfase

Hierin wordt onderhandeld over de aankoopprijs van uw woning. U kunt dat zelf doen, of met behulp van de aankoopservice van HYP. Wanneer u kiest voor de aankoopservice van HYP, zorgen we dat er naast de prijs natuurlijk ook goed gekeken wordt naar de voorwaarden en het moment van overdracht. Om u ervan te verzekeren dat HYP haar uiterste best doet om uw droomhuis zo scherp mogelijk aan te kopen, is de beloning die HYP hiervoor krijgt afhankelijk van het resultaat. Houdt er bij overdracht rekening mee, dat de meeste hypotheekoffertes 3 maanden geldig zijn. Uiteraard kunnen we de mogelijkheden bekijken om te zorgen dat offertes langer geldig blijven.

Koopfase

In deze fase zorgen we dat alle benodigde informatie voor de hypotheekaanvraag compleet is. De meeste stukken zullen echter al eerder in het proces zijn aangeleverd. We maken een nieuwe berekening zodat we de best passende hypotheek voor u vinden. Daarbij kijken we verder dan alleen uw woonlasten. We kijken ook naar zaken waar u liever niet aan denkt, maar waar wel rekening mee moet worden gehouden. Denk aan wat er gebeurt bij overlijden, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Vervolgens bespreken we de offerte en is het tijd om de documenten te ondertekenen. De verdere afhandeling? Die regelt HYP voor u!

Acceptatie hypotheek

HYP controleert en bewaakt vervolgens het aanvraagproces. Uiteraard zorgen we dat u op de hoogte blijft van de ontwikkelingen en vorderingen. Wanneer uw hypotheekaanvraag geaccepteerd is, kan de overdracht van uw woning plaatsvinden. En dan,… kunt u gaan genieten van uw woning! Nadenken over de financiering maakt plaats voor nadenken over de inrichting van uw woning. En dat is voor de meeste mensen toch een fijnere fase in het proces.

Evaluatie

Om de kwaliteit van onze dienstverlening zo hoog mogelijk te houden, vindt aan het einde van het proces een korte evaluatie plaats. We zijn benieuwd naar hoe u werken met HYP hebt ervaren. Natuurlijk hopen we dat dit positief is en dat u bereid bent uw ervaring met anderen te delen. Een aantal van die ervaringen zijn terug te vinden op Advieskeuze.nl en Independer. We hopen ook uw ervaring daar binnenkort te mogen zien!

Wat kunnen we voor u doen?

HYP is u graag van dienst. We zien uit naar onze kennismaking en hopen ook u te mogen helpen bij het regelen van de financiering voor uw droomhuis.

Maak meteen een afspraak!