Eindejaarstips voor woningeigenaren!

Hypotheekadvies Gouda, Moordrecht, Reeuwijk en Waddinxveen

De belastingregels veranderen voortdurend. Ook komend jaar staan er weer aanpassingen in regelgeving op de agenda. We blikken vooruit om te zien wat u dit jaar nog kunt doen – of beter uit kunt stellen tot volgend jaar.

Hypotheekrente vooruit betalen?

Er bestaat een mogelijkheid om hypotheekrente vooruit te betalen. Of dat verstandig is, hangt af van uw verwachte inkomen in 2015. Verwacht u dat uw inkomen in 2015 lager uitvalt dan in 2014? Dan kan het voordelig zijn om een deel van de hypotheekrente voor 2015 vast vooruit te betalen, in verband met de hypotheekrente aftrek.

Het vooruit betalen van hypotheekrente kan ook aantrekkelijk zijn wanneer u een hypotheekaftrek van 51,5% hebt. Dit percentage zakt volgend jaar namelijk naar 51%.

Hypotheek aflossen verstandig?

Eerder schreven we hier al een artikel over. Of het verstandig is om uw hypotheek of een deel van uw hypotheek af te lossen, hangt af van verschillende factoren. Lees er meer over in het artikel: Hypotheek aflossen? Of juist niet?

Wanneer u nog maar een zeer kleine hypotheek hebt, kan het interessant zijn om deze af te lossen. Volgend jaar profiteert u dan van aftrek omdat u ‘geen of een geringe eigenwoningschuld’ hebt.

Schenkingsregeling

Ook hierover schreven we eerder een artikel. Nog dit jaar is het mogelijk om gebruik te maken van de schenkingsregeling. Deze is tijdelijk verruimd tot een bedrag van €100.000. Ook maakt het (in 2014) niet uit van wie de schenking afkomstig is, als deze maar gebruikt worden voor aankoop of verbouwing van een woning, of voor het aflossen van hypotheekschuld.

Meer over dit thema kunt u lezen in het artikel: Schenkingsregeling voor aankoop woning niet verlengd

Hypotheekadvies of hypotheekcheck

Bent u bezig met de aankoop van uw woning? Of bent u benieuwd naar wat voor u interessant is? Uw ervaren hypotheekadviseur, Ed Dokman, adviseert klanten als sinds 1987. Die ervaring zetten we ook graag in om uw situatie te bekijken en te zorgen dat u uiteindelijk een besparing realiseert.
Dat doen we niet alleen door het geven van hypotheekadvies voor nieuwe hypotheken, maar ook door het bekijken van uw huidige situatie. Door het doen van een hypotheekcheck, kunnen we samen bekijken waar voor u nog voordelen zijn te behalen? Wilt u hier meer over weten?

Maak dan een afspraak!

De eerste afspraak kost u helemaal niets. HYP neemt de kosten van dit gesprek voor haar rekening, omdat we ervan overtuigd zijn dat we u het beste kunnen adviseren nadat eerst kennis is gemaakt!