Hoe werkt een hypotheek voor Zzp’ers

In Nederland zijn steeds meer Zzp’ers aan de slag. Onder welke voorwaarden kun je als zelfstandige zonder personeel een hypotheek krijgen?

Wat zijn de regels van de hypotheekverstrekkers?
De meest voorkomende regel die we bij geldvertrekkers tegen komen is dat je minimaal drie jaar zelfstandig moet zijn. Het gemiddelde van de afgelopen drie jaar telt dan als inkomen. Is het laatste jaar lager dan het gemiddelde dan geldt het laatste als maximum.

Ook voor zelfstandigen die korter dan drie jaar zelfstandig werken zijn er enkele aanbieders die een oplossing bieden. Vaak komt de geldverstrekker met de vraag om een aanvullende prognoses aan te leveren.

HYP.NL zoekt in uw specifieke geval naar meest passende verstrekker. Ook kijkt HYP.NL of de regels voor Nationale Hypotheek Garantie van toepassing zijn. Hierdoor is een volledige hypotheek van de koopsom mogelijk. De grens voor Nationale Hypotheek Garantie is maximaal € 245.000,-

En uw eigen wensen?
Naast alle regels welke geldverstrekkers gebruiken is natuurlijk uw eigen wensenlijstje ook van belang. Wat gebeurt en bij eventueel arbeidsongeschiktheid bijvoorbeeld? Of in het ergste geval bij overlijden? Kan mijn partner in de woning blijven wonen? Al dit soort vragen worden in het advies van HYP.NL betrokken. Een vrijblijvende afspraak om alles eens door te nemen is vrijblijvend en kostenloos.