Hypotheek mogelijkheden voor ZZP-er verruimd. Nu 1 jaar zelfstandig !

ZZP’er ruimere hypotheek mogelijkheid ! 

Een hypotheek afsluiten voor het kopen van een huis is voor veel zzp’ers een uitdagende taak.  Op 1 december 2016 starten diverse  hypotheekverstrekkers, met een pilot die het voor beginnende zzp’ers makkelijker maakt om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te krijgen. Ook voor oversluiters kan dit een interessante oplossing zijn. Deze pilot is een initiatief van het Waarborgfonds Eigen Woningen.

images-2

Waarom?
Het aantal zzp’ers in Nederland groeit explosief. Op dit moment zijn er ongeveer 1 miljoen zzp’ers in Nederland. Wij vinden dat zzp’ers net zo makkelijk een NHG-hypotheek moeten kunnen krijgen als mensen die in loondienst werken. HYP.NL vind dit een goede zaak. Directeur Ed Dokman van HYP.NL “Wij werken graag mee aan dit initiatief, dat inspeelt op de veranderende arbeidsmarkt. Wij zien dit als een goede aanvulling op het beleid ten aanzien van hypotheekverstrekking aan zzp’ers.”

Wat houdt de pilot in?
Nu komen alleen zzp’ ers die minimaal 3 jaar voor zichzelf werken voor een NHG-hypotheek in aanmerking. Tijdens de pilot kunnen zzp’ers, die pas 1 jaar voor zichzelf werken en daarvoor minimaal 1 jaar in loondienst hebben gewerkt, een hypotheek met NHG bij ons aanvragen. Voor het bepalen van het toetsinkomen van deze zzp’ers hebt u een inkomensverklaring van een onafhankelijke accountant nodig. Hiervoor kunt u terecht bij één van de bij NHG aangesloten accountantskantoren. HYP.NL zal u begeleiden bij dit gehele proces.  Voor de inkomensverklaring betaalt de klant maximaal € 250,- exclusief btw aan het accountantskantoor. ”

Hoe lang duurt de pilot?
De pilot start op 1 december 2016 en duurt minimaal 6 maanden. Na 6 maanden wordt de pilot geëvalueerd. Het doel van de pilot is om een nieuw acceptatiebeleid voor deze zzp’ers op te nemen in de Voorwaarden en Normen van NHG.

Hoe vraagt u een hypotheek met NHG voor deze zzp’ers aan?
> Stap 1: Bel HYP.NL op 0182 764 467 en bespreek uw wensen en plannen !

>Stap 2: Met HYP.NL vraagt u een inkomensverklaring op bij één van de bij NHG aangesloten accountantskantoren.
> Stap 3: Stuur de inkomensverklaring die de accountant heeft ingevuld, samen met de stukken over het inkomen die de accountant heeft gebruikt, naar HYP.NL.
> Stap 4: Vanaf dit moment volgt HYP.NL het aanvraag- en acceptatieproces zoals je van ons gewend bent.